Az előző bejegyzésem egy poker versenyről (katt ide) szól, aminek vészesen közeleg a regisztrációs határideje, így aki azért hezitál, mert nem tudja a szabályokat, annak itt egy kis segítség:

Texas Holdem szabályai:

A texas holdem szabályai néhány perc alatt elsajátíthatóak, de egész életünkben tanulhatjuk, hogyan is kell jó poker játékossá válni.

A texas holdemben minden játékos két lapot kap a kezébe, majd összesen 5 lapot osztanak középre. Ez az öt lap az úgynevezett közös lap, amit minden játékos használhat. Ebből a hét lapból tetszőleges ötöt használhatunk fel, tehát a kezünkben lévő lapok közül kettőt, egyet vagy nullát. Most nézzük a játék menetét.

Osztás

Az osztótól - aki előtt a dealer gomb van - balra űlő játékos beteszi a kis vakot, a következő játékos pedig a nagy vakot, ezután az osztó mindenkinek két lapot oszt, amit a többiek nem láthatnak.

Pre-flop licit

Miután mindenki megkapta a lapját a nagyvak utáni játékos kezdi a licitet. Ez a játékos a következőket teheti:

 

 

 

Tartja a téte (berakja a nagy vakot)
Emeli a tétet (a limitnek megfelelően)
Dobja a lapjait

A következő játékosnak is ugyanezek a lehetőségei, egészen addig, amíg a nagy vakra nem kerül a sor. A nagy vaknak is van lehetősége emelni, akkor is ha előtte mindenki csak megadta a kezdőtétet. Ha emelés volt, akkor addig megy körbe a licit, amíg minden játékos be nem rakta az emelést, vagy el nem dobta a lapját.
Fix limites játékban többnyire korlátozzák az egy licitkörben berakható tétek számát. Általában maximum háromszor lehet ráemelni az eredeti nyitásra. Tehát egy $1/$2-os játékban az első licit során mindenki maximum $4-t tehet be. No limit és pot limit játékban nincs ilyen korlát, addig lehet emelni, amíg bírjuk pénzzel.

 

 

 

 

Flop

Az osztó ezt követően három nyitott lapot tesz ki középre. Ezt ismét licit követi. A licit menete hasonló a preflop licithez, néhány különbséggel. (A késöbbi licitkörök is mind pont olyanok lesznek mint ez.)
A licitet a kis vak kezdi. Neki három lehetősége van:

 

 

Passzol, azaz nem tesz be tétet.
Nyit, azaz beteszi a kezdőtétet (A limitszabályoknak megfelelően)
Dob. (Ennek persze nem sok értelme van addig, amíg valaki nem tett be tétet.)

Ha passzolt a kis vak, akkor a következő játékos is ezeket teheti. Ha valaki tett be nyitó tétet, akkor módosulnak a lehetőségek. A következő játékos lehetőségei:
Tartja a tétet
Emel
Dob

Ez megy körbe addig, amíg mindenki nem tartja az addigi téteket, vagy el nem dobja a lapját.

 

 

 

 

Turn

Az osztó lerakja a negyedik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. (Fix limites játék esetén van annyi változás, hogy ott az elso két licitkör során a betehető tét a nagy vakkal egyenlő, míg a következő két licitkörben a nagy vak kétszerese a limit.)

River

Az osztó lerakja a ötödik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal.

VI. Showdown

Az utolsó licit után a játékosok megmutatják a lapjukat, és az nyer aki a legjobb öt lapot tudja összehozzni a rendelkezésre álló hét lapból. Döntetlen esetén el kell osztani a pénzt. Mindig az a játékos mutatja meg először a lapját, aki utoljára emelt. Ha nem volt emelés, akkor az, aki az utolsó körben megnyitotta a licitálást. Ha körpassz volt, akkor az, aki először passzolt. Ha elöttünk valaki már jobb lapot mutatott mint a miénk, akkor nem kötelezo megmutatni a sajátunkat, el is dobhatjuk.

A jéték természetesen nem feltétlenül tart a megmutatásig. Ha bármikor a licit során előfordul, hogy egy emelést, vagy nyitást senki sem tart, akkor ez a játékos nyert. Neki nem kötelező megmutatni a lapját.

forrás: http://www.pokerszabalyok.com/

 

Szólj hozzá!

Címkék: poker

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszegeden.blog.hu/api/trackback/id/tr731356611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.